"Ik vind het belangrijk en een uitdaging om onder de oppervlakte van complexe informatie elegante, eenvoudige en vooruitstrevende concepten te vinden"

Studio Dirma Janse werkt o.a. voor:

Wie is Studio Dirma Janse?

Studio Dirma Janse is een studio voor grafisch ontwerp, met name gericht op infographics en datavisualisatie.

Ik ontwerp visuele oplossingen voor complexe onderwerpen en data. Dit doe ik onder andere voor de volgende branches: wetenschap, media en zorg. 

Daarnaast houd ik me bezig met educatie op het gebied van wetenschapsvisualisatie. Momenteel werk ik aan de Science Poster Design Guide: een praktische gids over het visualiseren van wetenschappelijk onderzoek (op een poster). Ook doceer ik de master course 'Science Vision' aan de TU Delft, samen met ontwerpers Martijn van Overbruggen en Joost Bakker en dr. Maarten van der Sanden.

Het visuele experiment vind ik erg belangrijk. Ik houd me bezig met de vraag 'hoe kunnen we wetenschapsvisualisatie verder ontwikkelen en welke vooruitstrevende tools en technologieën kunnen we hiervoor inzetten?'.

 

Diensten

Studio Dirma Janse richt zich
voornamelijk op:

  • Infographics
  • Datavisualisaties
  • Procesvisualisaties
  • Interactieve visualisaties
  • Educatie op het gebied van wetenschapsvisualisatie
  • Ontwikkeling en onderzoek wetenschapsvisualisatie

Ik ben Dirma Janse, grafisch ontwerper en de persoon achter Studio Dirma Janse. Ik vind het een uitdaging om complexe informatie te vertalen naar een visuele oplossing, zoals een infographic of een datavisualisatie. Daarvoor verdiep ik me compleet in het desbetreffende onderwerp en vind het mooi doordat je een visuele oplossing gebruikt, de informatie toegankelijker en inzichtelijker wordt voor een grotere groep. Mijn doel is dat mensen door een infographic of datavisualisatie te zien meer inzicht krijgen in een onderwerp en het liefst er gefascineerd door raken. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en technieken.

Ik haal mijn inspiratie uit verschillende zaken: techniek (de logica ervan), uitvinders, de natuur en wetenschap.

Daarnaast kan je me wakker maken voor Westworld, een film van Christopher Nolan of een heerlijk stuk taart.”